Hotel Dunepanne

Donderdag 16 mei 2024
 

Hotel Dunepanne leverde in de afgelopen periode uitzonderlijke inspanningen. Toch is gebleken dat er geen perspectief is om de onderneming financieel gezond te maken.

Er restte het collegiaal bestuursorgaan van vzw Dunepanne hierdoor geen andere mogelijkheid dan het faillissement aan te vragen bij de ondernemingsrechtbank Gent, afdeling Brugge.  De economische situatie van de vzw Dunepanne staat vandaag een verderzetting niet toe en zou getuigen van slecht bestuur. 
 

Het dossier werd maandag 13 mei 2024 ingediend bij de rechtbank en deze stelde meester Yves en Marc Castermans, Houtkaai 15/02, 8000 Brugge als curator aan. U kunt de curator bereiken via yves.castermans@castermans-advocaten.be
 

Het is ook voor ons als vzw met pijn in het hart dat we moeten overgaan tot deze beslissing. Onze eerste zorg gaat uit naar de hotelgasten en de medewerkers.  We wensen u dan ook goed te informeren over de verdere stappen.
 

Sinds maandag 13 mei 2024 15 uur zijn nieuwe boekingen in hotel Dunepanne niet langer mogelijk.
 

Wat als u vandaag al te gast bent in hotel Dunepanne?

 • Indien u wenst, kan U verder in ons hotel verblijven op dagbasis tem uiterlijk 31/5/2024. De maaltijden worden gegarandeerd en uw kamer wordt gepoetst. Kortom, wij baten het hotel verder uit tot en met 31/5/2024. Bij uitcheck, betaalt u voor de werkelijk verbruikte verblijfdagen en consumpties.
 • Indien u uw verblijf vroeger wenst stop te zetten, kan dat ook. Bij uitcheck, betaalt u voor de werkelijk verbruikte verblijfdagen en consumpties. Indien de VZW Dunepanne u bij uitcheck nog geld verschuldigd is, wordt de terugbetaling behandeld door de curator.
   

Wat als u al gereserveerd heeft en gast wordt in Hotel Dunepanne tussen donderdag 16/5/2024 en 31/5/2024?

 • U kan in ons hotel verblijven op dagbasis tem uiterlijk 31/5/2024. De maaltijden worden gegarandeerd en uw kamer wordt gepoetst. Kortom, wij baten het hotel verder uit tot en met 31/5/2024. Bij uitcheck, betaalt u voor de werkelijk verbruikte verblijfdagen en consumpties.
 • Indien u uw verblijf vroeger wenst stop te zetten, kan dat ook. Bij uitcheck, betaalt u voor de werkelijk verbruikte verblijfdagen en consumpties. Indien de VZW Dunepanne u bij uitcheck nog geld verschuldigd is, wordt de terugbetaling behandeld door de curator.
 • Indien u de startdatum van uw vakantie in de periode 16/5/2024 tem 31/5/2024 wenst te vervroegen, kunt u contact opnemen met hotel Dunepanne via dunepanne@zorgbedrijf.be of tel 059 23 61 31.  Op dagbasis bekijken we het aanbod van beschikbare kamers. Indien er kamers beschikbaar zijn, kunnen we uw voorziene vakantie -indien gewenst- vervroegd laten starten. Uw verblijf in Hotel Dunepanne eindigt sowieso op 31/5/2024.
   

Wat als u al gereserveerd heeft en gast wordt in Hotel Dunepanne na 31/5/2024?

 • De curator heeft beslist dat de uitbating van Hotel Dunepanne eindigt op 31/5/2024. U kan dus niet verblijven in Hotel Dunepanne.
 • Indien u reeds een voorschot voor uw verblijf in hotel Dunepanne betaalde, zal de curator u, als schuldeiser, aanschrijven en uitnodigen een aangifte van schuldvordering in te dienen. De curator zal uw schuldvordering controleren en nagaan of u recht heeft op de gevorderde bedragen.Na de afhandeling van het faillissement zullen de schuldeisers, conform de wettelijke bepalingen, uitbetaald worden vanuit de boedel.Indien er voldoende middelen zijn, stelt er zich geen probleem voor de terugbetaling van uw totale vordering.
   

Bij vragen kan u contact opnemen met hotel Dunepanne via dunepanne@zorgbedrijf.be of tel 059 23 61 31.